Vijfde eiland HofWyck Rengers: Eigentyds, maar vooral ‘eigen’

Nieuwbouwproject ‘HofWyck Rengers’ op het vijfde eiland voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke historie van Bunschoten-Spakenburg. Het betreft 44 woningen voor jong en oud, voor starters en middenklassen. Gelegen in het polderlandschap, op een paar minuten van het dorp. Ieder heeft er de ruimte om te leven, te werken en te spelen. Dat is wonen op zijn puurst.

Voor elkaar, door elkaar

Koelewijn Bouw B.V. en Bureau Bos, geleid door lokale projectontwikkelaars Maurits van de Geest en Jeroen Sloof, realiseren samen HofWyck Rengers.

“Je voelt de betrokkenheid met de lokale gemeenschap. Je bouwt vóór hen”, benoemen Maurits en Jeroen. “We bouwen niet alleen verder aan ons dorp, maar we helpen mensen ook aan een huis. Een plek waar ze zich kunnen terugtrekken, maar waar de verbinding nooit ver weg is.”

HofWyck Rengers komt langzamerhand dichter bij het bruisende centrum, met alle faciliteiten die je nodig hebt. Rengerswetering heeft zelf al een supermarkt, kindcentrum, school en park in de buurt. De wijk heeft alles wat nodig is voor een comfortabel leven. De groene hofjes zorgen voor ontmoetingsplekken en speelruimte, terwijl watergangen een bevaarbaar netwerk tussen alle eilanden vormen.

Identiteit van het dorp

De woningen kenmerken zich door het authentieke, dorpse karakter van Bunschoten-Spakenburg in stand te houden. Zo krijgt HofWyck Rengers hofjes en een dorpse straat. Daarmee wordt een knipoog gegeven naar het klassieke lintdorp van vroeger.

Het geheel krijgt een landelijk karakter dankzij variatie in de bebouwing, reliëf in metselwerk, diverse voegkleuren en houten gevelbekleding. Het gekozen metselwerk heeft neutrale aardetinten. Zowel lichte accenten als warme steenkleuren komen voor. In combinatie met bijvoorbeeld houten details en een rode steen als opfrisser, is elk huis nét even anders.

’Modern vintage’

De nieuwbouwwijk is niet alleen verbonden met de lokale gemeenschap, maar ook met de natuur. Gelegen aan een watergang die uitmondt in het Eemmeer, omgeven door sloten en weteringen die het groene karakter versterken. Duurzaamheid is hierin geïntegreerd: woningen zijn onderhoudsarm en hebben een eigen warmtepomp. Een energiezuinig en comfortabel leefklimaat. En vergeet niet het voordeel voor de energierekening.

Het duurzame aspect komt ook terug bij de afwatering in de wijk. Woningen en openbaar zijn zo ontworpen dat water langzaam infiltreert in de grond.

Inschrijven HofWyck Rengers

Op een later moment wordt bekendgemaakt wanneer het inschrijven van start gaat. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan al wel!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je in!

(binnenkort is inschrijven mogelijk, schrijf je in op de nieuwsbrief voor updates)