Het vijfde eiland

Een stap dichter bij Spakenburg. HofWyck Rengers, onderdeel van het vijfde eiland in de Rengerswetering, weet de balans te vinden tussen rustig wonen en de levendigheid van een dorpskern met historische haven. Je woont in een nieuwbouwwijk met een supermarkt, kindcentrum, school en park in de nabijheid. In de groene hofjes is ruimte om samen te komen en te spelen.

Landelijk en dorps

De spil tussen het landelijke en het dorpse gevoel. Dat is het vijfde eiland in het uitgestrekte polderlandschap van Arkemheem-Eemland. Een groene zone verbindt alle woongebieden op de eilanden met elkaar, zonder dat ze hun eigenzinnige gezicht verliezen. Die verbinding past bij het dorp. Want samen staan we sterk. In HofWyck heb je een geheel eigen plek, maar de verbinding is nooit ver weg. Net als verbinding, speelt water ook een belangrijke rol. Van oost naar west vormen watergangen een bevaarbaar netwerk tussen alle eilanden.

Met 10 minuten fietsen ben je in het centrum. In de wijk zelf is ruimte voor auto’s langs de dorpse straat en in de parkeerhofjes. De grote hoeveelheid groen is om ruimte te bieden voor biodiversiteit en gezonde afwatering. Dat maakt het gevoel heel natuurlijk en landelijk, terwijl het dorp met faciliteiten op een steenworp afstand ligt.

dorps karakter

Een karakteristiek vissersdorp met rijke historie. Dat zie je terug in HofWyck.

uniek woonmilieu

Woningen voor elke levensfase. Mét dorpskarakter, gelegen in de polder. ‘Mijn huis in onze buurt’.

rust & ontspanning

De ultieme balans tussen rust en roering. Wonen in de polder, dicht bij het centrum.

Gelegen aan een watergang die uitmondt in het Eemmeer, woon je in HofWyck Rengers omgeven door water. Sloten en weteringen begrenzen de eilanden en versterken het groene karakter van de omliggende polders. Een schoolvoorbeeld waarin de natuurlijke omgeving verweven is met het dorpsgezicht- en karakter van Bunschoten-Spakenburg. En dat merk je. Binnen enkele minuten ben je in het centrum en bij de oude vissershaven.

In alle aspecten van wonen is aan duurzaamheid gedacht. De woningen zijn onderhoudsarm, hebben een gasloos verwarmingssysteem en PV-panelen en de isolatiewaarden van daken en gevels zijn hoog. Afwatering vindt gescheiden plaats in een ‘open systeem’. Dat betekent dat water langzaam infiltreert in de bodem. En dat is perfect voor plant en dier.

Interesse in een woning?

Doe de verplichte financiële check

Bij de inschrijving is een financiële check verplicht. Hierdoor weet jij of je voldoende geld kunt lenen voor de aanschaf van jouw nieuwbouwwoning. Dus wil je goed voorbereid zijn voor de inschrijving op jouw nieuwbouw woning, start dan nu vast met je financiële check. Vul dan je naam, adres en email in en wij nemen spoedig contact met je op.